tuinieren in de herfst

Tuinieren in de herfst

De zomer loopt ten einde, maar in de tuin is nog genoeg te doen!

Tuin herindelen

Genietend van de nazomer kan je in gedachten je tuinjaar doornemen. Je weet nu nog hoe de tuin er per seizoen eruit zag. Waar was je tevreden over en waar juist niet. Maak een lijstje van wat je wilt veranderen en bedenk er oplossingen voor. Dat ene hoekje waar de zon toch minder scheen dan je dacht. Zet daar planten in die het juist in de (half)schaduw goed doen. Of dat ene plekje wat leeg was. Wat zou het daar goed doen?

Verplanten

In het najaar is de grond warm en vochtig. Dit is de ideale tijd om te verplanten. Maar ook om planten de delen of te stekken. Zo kan je op een goedkope manier meer planten in je tuin hebben. Op internet kan je per plant vinden hoe en wanneer je dat het beste kan doen.

Bollen planten

Oktober is de beste maand om lentebollen te planten. Ze zijn overal volop te krijgen. Biologische bollen en verwilderingsbollen, die je in de grond kan laten, hebben mijn voorkeur. Moeite met kiezen? Let op de bloeimaanden. Je kan van lentebollen van februari tot en met mei plezier hebben.

En genieten!

In de herfst bloeit nog genoeg. En de verkleuring van groen, naar oranje, rood en bruin van bomen en struiken is prachtig. Laat dode zaaddozen aan planten zitten. Ze zijn voer voor vogels en ze zien er mooi uit.

Wil je hulp?

Kan je wel hulp gebruiken bij het ontwerp of de beplanting? Ik help je met creatieve idee├źn en laat de keus voor de realisatie aan jou over. Ik geef ook workshops om zelf je tuin te ontwerpen. Neem contact met me op, dan bespreken we wat het beste bij jou past.