beplantingsplan

De tuin van je dromen

Droom jij ook al in januari van de zomer? Wil jij zittend op een bankje in je tuin, kijkend naar een zee van bloemen, de zon op je gezicht voelen? Denk dan nu al na over wat je daarvoor moet doen.

 

Het ontwerp

Mis je nog iets in je tuin? Heb je bijvoorbeeld voldoende zitplekken, zowel in de zon als in de schaduw? Een plekje voor kruiden of moestuin? Een goede afwatering? Als je dit weet kan je gericht op zoek naar oplossingen. Ik weet het, het is nog nat en koud. Maar als je daar nu over nadenkt, kan je in maart aan de slag en kan je de komende zomer genieten.

De bloemborders

Zijn deze goed gevuld? En bloeit het hele jaar door iets in je tuin? Maak een schema van alle planten in je tuin. Zoek op wanneer ze bloeien en ontdek wanneer je nog een ‘gat’ in de bloeitijden hebt. Als je daar planten voor gaat zoeken, moet je ook aan de standplaats denken: zon, schaduw of halfschaduw. En niet geheel onbelangrijk, wat voor grond in je tuin ligt. Sommige planten houden meer van zure gronden en andere weer meer van zandgronden. Weet je niet welke grond in je tuin ligt? Je kan bij de tuincentra een bodemtest kopen.

Mijn tip als Ecologisch tuinontwerper: probeer zoveel mogelijk inheemse planten te kiezen. Die doen het altijd beter en zorgen voor voedsel voor de inheemse dieren.

Wil je hulp?

Kan je wel hulp gebruiken bij het ontwerp of de beplanting? Plezier hebben van je tuin zonder er veel werk aan te hebben? Ik help je met creatieve ideeën en laat de keus voor de realisatie aan jou over. Neem contact met me op, dan maken we samen je droomtuin waar.