beplantingsplan tuinieren tuin
Tuinontwerpen

Beplantingsplan

In het beplantingsplan zorg ik voor biodiversiteit. Zo creëer ik een plek waarin inheemse diersoorten kunnen overleven. Elke vlinder of bij heeft de voorkeur voor een andere plant. Met planten die voor voeding en beschutting zorgen, zorg ik dat vogels graag in je tuin zijn. Fruit, kruiden en groenten verwerk ik in de borders tussen de sierbeplanting.

Door de hoogte in te gaan met bomen, klimplanten en groene hagen en daken zorg ik voor een groene oase die verkoeling geeft tijdens hete zomers zoals de afgelopen jaren. Met halfverharding zoals boomschors, grind, schelpen, wordt wateroverlast voorkomen bij hevige regenbuien. En  bodembedekkers onderdrukken onkruid. Zo wordt het een onderhoudsvriendelijke tuin.

Grondsoort, standplaats (zon/schaduw), bloeiperiode, hoogte en kleur bepalen de keuze bij de beplanting. Maar je smaak en stijl bepalen ook mede de keuze.

Je hebt al een beplantingsplan vanaf €300. Houd je van tuinieren? Dan kan je de beplanting zelf aanschaffen en planten. Je kan ook kiezen voor de aanleg door een hovenier.

Neem contact met me op, dan bespreken we alle mogelijkheden!